image

Responsible for growth

Principles for Responsible Investments, VN Global Compact, Sustainable Development Goals, Planetaire grenzen (Stockholm Resilience Center)

AUM

>€63 miljard

Ervaring

>25 jaar

Professionals

~100

Institutioneel / Retail

95% / 5%

ACTIAM levert relevante beleggingsoplossingen, door het maximaliseren van financiële, klimaatgerelateerde en maatschappelijke resultaten op lange termijn.

Het is onze fiduciaire plicht om de transitie naar een duurzame samenleving te ondersteunen. ACTIAM stimuleert bedrijven en landen om zich voor te bereiden op de nieuwe uitdagingen die op hen af komen. Op deze manier helpen we de weg vrij te maken naar een duurzame samenleving, terwijl we tegelijkertijd voor onze klanten financieel rendement over de langere termijn genereren. Wij zijn b.

ACTIAM staat voor: actief en passief beheer en impactbeleggen. Wij bieden actief en passief beheer aan, evenals impact investing. Dat doen we zowel via beleggingsfondsen als mandaten. Wij beheren obligaties (AUM: € 48 miljard), aandelen (AUM: € 13 miljard) en diverse andere beleggingsstrategieën, waaronder impact investing (AUM: € 2 miljard).


Klimaat

-30% CO2


Water

Waterneutraal


Land

Geen ontbossing

Wij maken impact investing schaalbaar

ACTIAM biedt kapitaal en kennis en ontwikkelt kleine initiatieven tot schaalbare beleggingen. ACTIAM is een trendsetter in impact investing. Al in 2007 en 2008 lanceerden we onze eerste institutionele fondsen in microfinanciering. Wij zijn sterk in het schaalbaar maken van beleggingsmogelijkheden in impactvolle thema’s, waaronder de energietransitie en financiële inclusiviteit. Met een trackrecord van 12 jaar in impact investing laat ons team een uitstekende performance zien.

We hanteren voor alle bedrijven en landen waar we in beleggen een holistische en toekomstgerichte benadering. Dit speelt een belangrijke rol in de risicobeheersing van onze beleggingen, in het stimuleren van een gedragsverandering en in de bijdrage die we leveren aan het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals).

De basis van ons beleid zijn onze Fundamentele Beleggingsbeginselen (FIP); het uitgangspunt voor onze beleggingen. Het niet voldoen, wordt als onaanvaardbaar gedrag beschouwd. Daarnaast beoordelen we op basis van zeven Fundamentele Materiële Drijfveren het adaptieve vermogen van bedrijven en landen, voor wat betreft de transitie naar een duurzame samenleving. Op basis van de beoordeling van de FIP's en de Drijfveren, wordt elk land of bedrijf ingedeeld in ACTIAM’s Duurzaamheidsraamwerk. De categorie bepaalt de beleggingsinstrumenten die van toepassing zijn en de beleggingsstrategieën en -oplossingen waarin een bedrijf of land past.

image
  • Screening
  • Actief aandeelhouderschap
  • ESG-integratie

ACTIAM N.V. | Graadt van Roggenweg 250 | 3531 AH Utrecht | T: +31-20-543 6777 | E: info@actiam.nl | I: www.actiam.com

ACTIAM is geregistreerd bij en heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten als beheerder van alternatieve beleggingsfondsen. ACTIAM N.V. is statutair gevestigd in Utrecht en is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (nummer 30143634).

Niets op deze profielpagina mag worden beschouwd als een aanbod, advies of uitnodiging om beleggingen te kopen of verkopen, in rechtsgebieden waar dit onwettig zou zijn. Bron: ACTIAM, ultimo december 2019.